En klassisk norsk dessert

 

En veldig god klassisk norsk dessert er den søte riskrem med rød saus. Denne meget tradisjonelle desserten vil få ben å gå på om julen for denne er skikkelig smakfull og en favoritt blant store og små dessert-entusiaster over det ganske land. Først skal man altså lage risengrynsgrøt og om man venter gjester så skal man altså lage en god og raus porsjon av denne. Pisk så kremfløte og sukker stivt sånn at man får en krem av det og vend inn risgrøten i denne kremen. Videre setter man denne blandingen i kjøleskap og venter noen timer til blandingen har fått kjølt seg ordentlig godt ned. Så kan man tilsette en syrlig og frisk rips eller bringebærsaus, fortrinnsvis en som man har laget helt selv for å få en som er helt fersk og hjemmelaget. For å få denne ekstra syrligheten så kan man gjerne ta og tilsette en dæsj med lime i sausen før man heller den over den ferdige riskremen og nyter desserten sammen med gjestene sine. Om man skal servere denne desserten til jul så blir det dekorativt og flott å pynte med hjemmelagde pepperkakefigurer og henge en slik på siden av porsjonsskålen med riskremen.