Iransk matklassiker til middagsmat

 

Kongen av Iranske middagsklassikere heter Asj Resjteh og er en varm og deilig suppe. De som virkelig vet kunsten å kokkelere i Iran vet godt hvordan de skal lage denne nydelige klassikeren.

I utgangspunktet så er denne matretten en vegetarisk suppe fylt med belgfrukter,masse ferske urter og gode nudler blant annet. I tillegg så skal en god Asj Resjteh ha flere ingredienser som fersk geitemelk, karamellisert løk, olje hvitløk og en dæsj med tørket mynte. Spør du en hvilken som helst iraner på gaten om denne klassikeren av en suppe så vil du snart ha mange ulike varianter av denne lekre saken for hver familie har gjerne sin egen oppskrift som har blitt laget på samme måte i generasjoner og ført videre i slekten ettersom barn og barnebarn kommer til. Faktumet er at det å lage en skikkelig god variant av denne varmende suppen tar lang tid. Det er flere og flere velassorterte innvandrerbutikker som har begynt å føre iranske krydder. Retten skal duge som en helt fullverdig middag selv om dette er en vegetarisk middagsrett. Ett godt tips er å servere naan-brød på siden av suppen og lag masse av suppen om gangen så kan du servere gjestene dine dette neste gang de kommer på besøk !