Spansk gryte med verdenskjent Chorizo-pølse

 

Har du noen gang spurt deg selv hva den jevne spanjolen i gaten spiser til hverdagsmiddag?

Det er nemlig ikke Paella som mange tror for Paella er en skikkelig festrett i Spania. De spanske kjøttkakene og andre retter kommer høyt opp på listen for mange spanjoler ja men til hverdags så spiser spanjolene ofte andre middagsretter. Mange spanjoler spiser mye senere middag enn vi gjør her i Skandinavia. som oftest spiser man mellom 18.00 og 20.00 ofte med en god rød eller hvitvin til middagen. Den retten som flest spanjoler nyter på sin «Menu del dia» eller middagsmaten ute på restaurant vanligvis er linsegryte med en god og sterk Chorizo-pølse i små biter for å få den gode smaken. Linser med Chorizo er meget enkelt å lage selv. Selvsagt kan man også bestille dette på restaurant når man er i Spania på ferie for mange spanjoler trives godt med å spise ute på restaurant enten når de spiser middag eller når de tar seg en sen lunsj i sentrum. Prisene er billigere så mange av dem tar seg råd til å spise ute oftere enn vi nordmenn. Om man skal lage denne retten selv så kjøper man inn noen pakker med linser og en god Chorizo-pølse i tillegg til en god buljong og grønnsaker etter eget ønske. Dette er en varmende og næringsrik middagsrett som passer like godt til studenten som til mannen i gata. Det beste med retten er også at den er billig å lage og i tillegg så blir den enda bedre dagen etterpå når linsene har fått god tid til å trekke til seg den deilige smaken av Chorizo og resten av suppen.