Norsk mat i internasjonal sammenheng

 

Norsk mat har fått en enorm oppsving de senere årene og turister ønsker å oppleve norske mattradisjoner som aldri før. Den norske maten med ferske økologiske råvarer og kortreist og hjemmedyrkede grønnsaker og annet godt er nå blitt prisbelønnet med Michelin-stjerner. De senere årene har nordmenn flest blitt mer og mer opptatt av bærekraftighet og det å leve i pakt med den vakre naturen som finnes rundt oss. Vi nordmenn er velstående og i takt med dette så ønsker mange nå å legge gode penger i økologiske råvarer og generelt kvalitetsprodukter i matveien. Det som virkelig har vært med på å sette Norge på kartet i verdenssammenheng er det vi finner langs kysten vår. Fisken tilhører en lang og stolt tradisjon her i landet og sau og geiter beiter i fjellene I tillegg så har vi grønnsaker i verdensklasse og ost og meieriprodukter av god kvalitet.

Norske kokker har i det siste også fått et kvalitetsstempel verden over etter mange seire i den franske og internasjonale matkonkurransen Bocuse d`Or. Mange nye mikrobryggerier er også etablert og det finnes også mange som prøver å skape den aller beste kaffen på kloden.

feather-magazine