Panna Cotta, den italienske klassikeren

 

Panna Cotta betyr “Kokt fløte” direkte oversatt fra italiensk. Denne søte desserten avslutter man veldig gjerne et bedre måltid med i Italia sammen med en råsterk Espresso. Panna Cotta har en myk og nesten gele-lignende konsistens og blir laget som en pudding. Ingrediensene er gelatin, fløte, vaniljestang og sukker og for å balansere det søte mot det friske så heller man gjerne over en frisk og syrlig bærsaus av foreksempel rips eller bringebær. For et lekkert visuelt uttrykk kan man også pynte den med bær på toppen og servere den på eksklusivt servise i porselen eller glass.

Selve fremgangsmåten til Panna Cotta er å blande vaniljefrø og fløte sammen i en kjele og koke opp blandingen. Deretter visper man inn gelatinen i denne varme blandingen til man får en fastere konsistens på desserten. Fyll den deilige blandingen opp i små porsjonsglass og sett dem kjølig i noen timer før den er klar til å spises. Denne klassikeren kan man servere sammen med sitt helt personlige valg av tilbehør som smeltet sjokolade, ripssyltetøy, karamell, appelsinsaus eller rett og slett bær som har blitt syltet på forhånd. Noen serverer den også sammen med kokosflak og topper det hele. Panna Cotta er en ganske tung dessert som krever en frisk vin. Vinen som blir anbefalt av eksperter som en perfekt følgesvenn til denne desserten er den søte og friske Moscato di Asti fra det kjente vindistriktet Piemonte.

Kombinasjonen av denne vinen og den søte desserten er god som gull og de utfyller hverandre.

feather-magazine