De 5 bud i det Italienske kjøkken

 

Italienerne er et stolt folkeslag. De har en fantastisk kultur, en historie å være stolt av og for ikke å snakke om matkulturen som er en favoritt hos mennesker over store deler av verden.

Matlagingen i Italia er en veldig viktig og kjempestor del av kulturen og for italienerne så kommer familien på førsteplass alltid og derfor er det helt vanlig å lage store og rause porsjoner fordi det som regel er tanter og onkler eller fettere og kusiner på besøk eller andre deler av storfamilien selvsagt. Bak denne matlagingen deres så ligger det utallige timer og masse lidenskap.

Her kommer 5 meget viktige bud i det italienske kjøkkenet for alle oss som elsker å reise til Italia :

  • BUD NUMMER 1 : Brødet som settes frem før forretten skal man ikke spise seg mett på, det er meningen at man skal få opp siste del av middagsretten med dette brødet eller suppen om man bestilte dette som en forrett.
  • BUD NUMMER 2 : Den italienske menyen er ikke som den norske. Her deles menyen inn i 4 der alle 4 er like viktige deler av middagen. Disse deles inn i antipasti, primi, secondi og dolci. Primi er det samme som pasta og risotto mens secondi består av kjøtt og fisk og fugl. Pasta og Risotto er en meget viktig del av det italienske kjøkkenet og så viktig at disse rettene blir servert for seg selv.
  • BUD NUMMER 3 : En Risotto-rett med kjøtt skal aldri toppes med parmesan.
  • BUD NUMMER 4 : I Italia skal man aldri spørre om Cappucino etter en bedre middag. Cappucino er en drikk som skal serveres sammen med frokosten eller lunsjen din. Imidlertid kan man be om en enkel eller dobbel Espresso om man ønsker dette som en avslutning på måltidet sitt.
feather-magazine