Nye matfestivaler her i Norge

 

Her i Norge har nye matfestivaler begynt å dukke opp som paddehatter rundt om i hele landet.

Noen matfestivaler smaker bedre enn andre festivaler. Her kommer en liten oversikt over de beste matfestivalene i landet og hva man kan forvente seg på disse festivalene.

Nye Matfestivaler rundt om i Norge
Det finnes veldig mange matfestivaler nå i Norge og mange av dem tiltrekker seg gjerne et ungt publikum. Dette ser man lett på store nye matfestivaler som Oslo Vegetarianerfestival for eksempel, som får besøk av intet mindre enn 20.000 matglade personer hvert eneste år. Mange av festivalene serverer mer enn bare god mat. Hit kommer også både lokale og anerkjente artister for å holde konserter eller for å gjøre små innslag av performance eller teaterstykker. Dette tiltrekker seg naturligvis også flere mennesker til disse matfestivalene. Uansett så er det nok flere grunner til at nordmenn viser nye takter i matveien og blir mer og mer interessert i økologiske delikatesser.

Mange nordmenn reiser masse og med dette kommer igjen interessen for utenlandske råvarer og mat. I tillegg så vil vi holde oss friskere og leve lengre og derfor ønsker vi oss kvalitetsmatvarer og vi blir mer bevisst på prosessen bak matlaging og vil vite hvor råvarene og maten kommer fra.

Matfestivalen “Gladmat” i Stavanger er en av Skandinavias ledende matfestivaler og her kan man lett finne mat fra hele verden. “Matstreif” er den største matfestivalen i landet og vi finner her mange lokale favoritter og et godt utvalg av kortreist mat som kan nytes med ulikt tilbehør. På “Bergen Matfestival” selger lokale produsenter fra Vestlandet sine produkter i en veldig stilig og sjarmerende setting. “Trøndersk Matfestival” finner man plassert midt i Trondheim sentrum og består av over 150 matboder. Denne festivalen brakte inn over 12 millioner norske kroner i 2017!

Det var rekordstor oppslutning her i 2017 med godt over 200.000 besøkende. Den dagen som matfestivalen åpnet så var det kjempemasse folk i gatene og veldig godt salg over hele åpningshelgen. De som kommer til “Trøndersk Matfestival” er meget fornøyde med maten de får servert her og de som produserer maten er også veldig gode til å få maten og selve området til å se innbydende og lekkert ut og som kjent så spiser man med øynene så estetikken bak er viktig.

For produsentene så er det svært viktig å få komme hit og stille ut matvarene sine og i tillegg er det viktig for produsentene å skape en god relasjon til forbrukerne slik at de kommer tilbake og viser interesse for de nyeste produktene også. Enkelt sagt så er dette for produsentene en stor arena for markedsføring, salg og merkevarebygging og derfor er det svært viktig med godt oppmøte på festivalene.

feather-magazine