Paella og dens popularitet i det spanske kjøkken

 

Middagsretten Paella er nasjonalretten i Spania. Hver eneste region i Spania har sin egen lokale versjon av denne populære matretten. Paella kommer helt opprinnelig fra Valencia på sørkysten i Spania og består av en spesiell klebrig ris som blir tilsatt safran for en gul farge og ingrediensene er en blanding av fisk, kylling, skalldyr og lignende. Alt kommer an på hvilken variasjon av Paellaen man lager i det området man bor i og mens det noen steder er vanlig å blande skalldyr og kjøtt eller kylling så er det vanlig i andre regioner å enten bruke skalldyr eller kylling/andre typer kjøtt.

Fakta om den spanske nasjonalretten Paella
I noen varianter av den superpopulære retten Paella er det også vanlig å ha i reker og en fantastisk spansk pølse som kalles Chorizo. Chorizo-pølsen brukes til vanlig som en smårett og som snacks men den salte og utrolig gode smaken gjør den ypperlig å ha i en Paella-gryte. Retten er smaksrik og enkel nok til å lage en helt vanlig ukedag til familien sin men også ekstraordinær og stilig nok til å servere mange middagsgjester i helgen for å imponere gjestene eller svigerfamilien sin.

Da den er en nærmest ikonisk middagsrett i Spania så kan Paella også skape litt kontrovers.

For å gi ut kortversjonen på dette så er det svært mange som er delt i synet på hvordan en ordentlig god Paella skal være og hvilke ingredienser den skal inneholde. En del av befolkningen i Spania hevder på sin side at Paella kun skal inneholde kylling og kanin som en obligatorisk del, at snegler er valgfritt. Disse hevder videre at Paella ikke skal inneholde fisk og skalldyr og at risen skal kokes på en bestemt måte for å beholde en fast konsistens. Andre Paella-entusiaster i Spania hevder at en god Paella skal inneholde både fisk og skalldyr og kjøtt for å skape en best mulig smak så dette er veldig forskjellig. Samtidig så skal man ikke glemme at poenget med å lage en god Paella er gleden ved å lage mat og å kunne samle gode venner og familie til en bedre middag med noe godt i glasset og kose seg med den deilige maten. For et best mulig resultat når man skal lage Paella så er gode råvarer og redskaper et “must”. Det finnes mange gode stekepanner som er spesialdesignet for å lage en god Paella blant annet.

feather-magazine