Lave skuldre på 17-mai kjøkkenet!

17.mai skal nytes av alle, og det er lurt å lage mest mulig av maten på forhånd, slik at du slipper å stresse på selve nasjonaldagen. Velg ferdigoppskåret pålegg og brød til koldtbordet, og kjøp gjerne ferdigprodukter. Det er lov å jukse litt. Ferdigdesserter, som gelé, sjokoladepudding og is er også helt innafor. Sats på kalde retter, slik at du slipper å stå ved komfyren. Pølser hører med, men de kan varmes i stekepanne eller i kasserolle i stedenfor på grillen. Da sparer du faktisk en del tid. La gjestene forsyne seg selv, slik at du slipper å gå rundt og servere maten.

Bløtkake til den store dagen

Kake på brett

Bløtkaker og sjokoladekaker er sikre vinnere, og disse kan du lage og dekorere på forhånd. Husk at enkelte typer frukt og bær kan få kremen til å skille seg. I så fall må du vente med å pynte dem helt til siste liten. Det fins også kaker som blir bedre av å stå over natten, noe som gjør dem saftigere. Dette gjelder også de fleste bløtkaker. Når de får stå en stund, trekker mer av fuktigheten inn i kakebunnene. Når alt er laget på forhånd, kan du nyte dagen. Du kan finne pene klær til 17. mai hos kidsbrandstore.no, slik at du slipper å shoppe rundt i byen.

Koldtbord og småbakst

Koldtbord er lettvint, og alle finner noe de liker. Ikke lag ferdig alle smørbrødene på forhånd. La heller gjestene blande påleggene selv. Småbakst som boller, rundtstykker og ulike snurrer er også populært, og dette kan lages flere dager i forveien. Du kan oppbevare alt i en brødpose i kjøleskapet, slik at de holder seg saftige. Du kan til og med fryse gjærbakst, og ta den opp på selveste nasjonaldagen. Gi dem en rask oppvarming i stekeovnen, så smaker de som nybakt.

feather-magazine