Matvarer du kan bytte mot sunnere alternativer

Sommeren begynner å nærme seg, og det er lett å gå opp noen par kilo når sesongen byr på mye iskrem, grillet BBQ og søte, friske desserter med frukt. Alt dette er viktig å nyte, da sesongen bare ankommer én gang hvert år, men noen ganger er det enkelt å glemme. Å benytte seg av mer helsevennlige alternativer kan redde deg fra å overforbruke sukker, samtidig som du får spist litt sunnere også!

1. Bytt ut sukker med frukt

Dette høres kanskje dumt ut, men å bytte ut sukker med frukt er en veldig enkel måte å spise sunnere på, selv om det er sukker i begge varer. Avhengig av frukt kan det naturlige sukkerinnholdet være enormt, som i mangoer, druer og bananer, til meget minimalt, som i sitron, lime og bær (for eksempel jordbær, blåbær ellerbringebær). Hvis målet ditt er å spise mindre sukker bør du ikke ete for mye mango, men ellers er det å putte frukt i en smoothie eller en fruktsalat å tilfredsstille søtsuget.

2. Bytt ut alle typer drikker for vann

Nå er vann teknisk sett ikke en matvare, og å bytte det ut mot alle typer drikker er litt for ekstremt. Uansett, å drikke mer vann gir deg helsefordeler. Det vil garantert hjelpe med vekttap, forsterke immunsystemet, gi mer energi, være bedre for tennene og det vil gjøre at du generelt ser bedre ut, akkurat som gents gjør for menn. Drikker som melk, te og kaffe har fordeler også, men å erstatte alkohol, limonader og saft med vann er kun positivt, selv om det bare er av og til.

3. Bytt ut fin hvete med grov hvete

Produkter som er spesielt fine, som hveteboller, vanlig pasta og loff kan bli byttet ut på 1-2-3. Neste gang du handler må du spørre deg selv: “Hvorfor velger jeg fin pasta og ikke den grove varianten?” Kalorimessig er det ikke en revolusjonerende forskjell, men hvis du tror grov pasta ikke gir deg mye næring, så er det bare å sjekke den andre. Å spise sunnere handler om de mindre endringene i kostholdet, og ved å bytte loff mot grovere brød eller knekkebrød, og hveteboller for muligens rundstykker, vil kroppen føle seg mye bedre.

4. Bytt ut alt mot grønnsaker

Ris og pasta kan byttes mot brokkoli, posesuppe kan byttes ut mot en fersk grønnsaksuppe, og chips kan byttes mot knasende grønnsaker, for eksempel gulrøtter, erter og agurker, i dipp. Sannheten er at nesten alle matvarene har en grønnsak som et alternativ, og i de siste årene har sunne alternativ som spagetti med aubergine, squash pasta, og grønnkålchips tatt verden med storm. Det er selvfølgelig vanskelig å bytte ut bakepulver og krydder mot grønnsaker, men du kan alltid gjøre smartere valg.

feather-magazine