Rengjøring av kjøkkenvifte og bedre luftkvalitet

Med enkle tips kan du skaffe deg en bedre atmosfære på kjøkkenet. Dette kan gjøres med Sensibo sky til å styre termostat for luftvarmepumpe eller med en god kjøkkenvifte. Det finnes ulike typer å velge mellom. Viktigst av alt er at du får god luftkvalitet i rommet du skal lage måltidene og tilbringe mye av tiden. Kjøkkenet er ikke bare hvor du lager maten, men også stedet hvor du er sosial med familien.

Luftvarmepumpe reduserer støvpartikler

Det fine med å ha en sensibo sky er at det er med på å forenkle styringen av luftvarmepumpen din. Alt du trenger er WiFi-tilkobling, slik at alt kan styres på din smarttelefon. Mye av problemet med inneklima er at det er tørr luft. En luftvarmepumpe har et filter som reduserer partikler som påvirker luften på en negativ måte. Ved at luften ikke er i bevegelse, slipper du at støvpartiklene virvles opp i luften. Dette er en fordel når du ønsker deg varme inne på kjøkkenet, uten at det blir for mye som samles opp i lufte. Når du lager mat så har du sikker vinduet litt oppe, da er en ekstra fordel at filteret reduserer uønsket pollen. Det siste du trenger under matlagingen er å nyse deg i hjel.

Rengjøring av kjøkkenvifte og ventilator

Det er veldig viktig med god rengjøring av kjøkkenviften eller ventilatoren. Årsaken er at det kan være brannfarlig og gi dårlig luftkvalitet. Vask derfor viften hvert kvartal, så slipper du uhellet med at fettet drypper ned på komfyren din. Du bør også ta i betraktning av hvor mye fett som samles under matlagingen. Blir de for mye, bør du vaske enda oftere. Når du skal vaske kjøkkenviften må du huske på å skru av komfyren. Ta ut fettfilter og kullfilter. Deretter fjerner du viftehjulet og luftinntaksringen. Du skal vaske alle delene og tørke av innsiden av viften. Før du setter alt på plass, bør du la delene tørke. Et fettfilter består ofte av polyester eller metalltråder. Filter av polyester bør rengjøres for hånd med en mild type oppvasksåpe og varmt vann. Det har noe med det skjøre materialet. Får du hull i filteret, bør det byttes ut. Kjøkkenvifter med kullfilter rengjøres ut fra sine egenskaper. Engangsfilter varer fra seks til tolv måneder. Den vaskbare kullfilter kan rengjøres i oppvaskmaskinen. Kullet blir inaktiv etter vask og må aktiveres. Den aktiveres ved at du tar den tørkes helt. Deretter varmer du ovnen til 150 grader og tar kullfilteret ligge i ovnen i et par. Du venter til filteret kjøles helt ned og kan deretter plassere det i kjøkkenviften igjen. Dette er noen enkle tips som du kan følge og gjøre selv. Slik bidrar du med godt inneklima og sikrer deg mot brann forårsaket av fett.

feather-magazine