Kjøttkaker med ertestuing, brun saus og poteter

 

En kjøttkakemiddag er hele familiens favoritt og dessuten en veldig enkel middagsrett å lage.

Klassisk Kjøttkakemiddag med poteter og brun saus og stuing
Fremgangsmåten når man skal sette igang og lage seg en ordentlig Norsk klassiker til middag er aller først å finne frem råvarene. Om man har det hjemme finner man frem en food processor og blander alle ingrediensene til en glatt og fin røre. Etterpå skal man da forme kjøttkakene og da er det lurt å finne frem en vanlig spiseskje og forme dem med denne. Stekepannen skal ha middels varme og man steker alle kjøttkakene til de er gjennomstekt og brune på hver side. Vanlig steketid på kjøttkakene er 2 minutter. Videre lager man en brun saus som tilbehør til kjøttkakene og en metode man kan lage sausen på er å brune smør og blande inn litt hvetemel for å gjøre sausen litt tykkere og så blander man inn buljong. Når man har kommet så langt skal sausen koke opp og så smaker man til med salt og pepper. Kjøttkakene blander man så i den brune sausen og lar den trekke godt inn. Potetene koker man omtrent i 20 minutter til skallet er lett å få av og de er gjennomkokt og så lager man en god ertestuing ved å mose ferske eller frosne erter med god hjelp av en foodprocessor og moser ertene til ønsket konsistens. For smakens skyld så kan man også ha i litt smør på slutten og smake blandingen til med litt salt og pepper. Noen bruker også ett lite hint med chili eller andre urter for å få en ekstra god smak på ertestuingen sin. I ertestuingen vil det også være hensiktsmessig å tilsette litt fløte for å runde av smaken og gjøre konsistensen ekstra fløyelsmyk om man venter gjester til bords. Disse gode og hjemmelagde kjøttkakene kan man servere i godt lag med hjemmelaget brun saus, deilig myk ertestuing og rørte tyttebær for å få en ekstra frisk og syrlig motvekt til resten av middagen. Denne klassiske og norske middagsretten er middels vanskelig å lage og tar deg mellom 20 og 40 minutter å tilberede omtrent. Som tilbehør til Kjøttkaker med tilbehør så vil det passe veldig godt med rødvin eller en mørk øl og her kan man velge etter smak og behag. Klassikeren blir servert på restauranter over hele Norge med stolthet og lidenskap til norsk kultur og norske mattradisjoner og til glede for nye besøkende hvert år.

feather-magazine