Bruk rabattkoder for å få tak i alt du trenger til matfotografi

Matfoto er en helt egen gren innenfor fotografi, og skal vi tro ekspertene er denne sjangeren vanskelig å mestre. Heldigvis er det ingenting som er bedre enn en utfordring! For oss matelskere er det viktig å klare å få maten til å se like deilig ut på bildet som den gjør i virkeligheten. Dersom du ønsker deg en ny hobby, kan dette være helt perfekt for deg!

Et godt tips når du skal handle på nett er å finne en rabattkode hos nettbutikken du skal handle hos. Du kan også med fordel lagre nettsiden og følge med på de nyeste tilbudene. Slik kan du spare masse penger når du skal handle, enten det er til deg selv eller gaver til andre. Når det gjelder matfotografering, ligger det masse aktuelle rabattkoder her.

Komposisjon

Tenk at plasseringen av maten på bildene bør se lekkert, men tilfeldig ut. Det skal se ut som at du har kommet inn i et stilig kjøkken og knipset bilder av middagsmaten på bordet. Det skal ikke se oppstilt og unaturlig ut. Målet ditt er å få den som ser bildet til å få lyst på maten. Prøv å dandere objektene du skal fotografere i en S-lignende eller V-lignende form. Dette er svært behagelig for øyet, og får seeren til å begynne et sted i bildet og gradvis jobbe seg fra side til side med blikket.

Tilbehør og styling

Det er noen ting som er svært viktig å tenke på når du skal style maten din. Du bør for eksempel finn steintøy som tallerkner og skåler med matt overflate. Mye keramikk og porselen er gjerne glasert med en blank glasur. Dette er veldig pent, men det gir dessverre gjenskinn på bildene. Den samme regelen gjelder for bestikk: jo mindre blankt, desto bedre. Tenk på fargesirkelen når du skal style. Skal du servere en oransje tomatsuppe? Velg blått servise, eller ha noe annet blått med i bildet. Blå er komplementærfargen til oransje, og gir derfor suppen en fin kontrast som fremhever fargen. Det gjør at suppen ser mye mer innbydende ut, enn om den ble servert i en hvit skål. Se listen over alle nettbutikkene du kan få rabatter på nederst på linksiden. Her finner du blant annet Royal Design og Lune hjem, som har masse fint du kan kjøpe og bruke i matbildene dine. Titt gjerne innen klesbutikkene også, da du kan finne plagg i fine stoffer, som kan se bra ut på bildene.

Lys

Lyset bør komme inn fra siden. Helst bør det kun være ett vindu i rommet, ellers bør lyset fra alle andre vinduer være blokkert med kraftige gardiner. Ikke ha på noen lamper i rommet, da dette kan forstyrre fargetonen fra dagslyset. Ta gjerne bilder tidlig om morgenen eller sent på kvelden. Dette gjelder særlig om sommeren, fordi lyset er så skarpt at du vil få harde skygger på bildet ditt. Det er mye penere med et mykere lys. Dette myke lyset kan du også lage selv, ved et enkelt hjelpemiddel. Sjekk rabattkodene hos de ulike interiørbutikkene, og finn en gjennomsiktig, hvit gardin. Med en helt enkel, tynn gardin, kan du få helt perfekt fotolys.

feather-magazine