Slik får du råd til å spise verden rundt

Å spise verden rundt, på de aller beste restaurantene er de færreste forunt. Men hvis dette er en drøm du har er det flere måter å få det til på. Her skal vi gå gjennom tre av dem.

Spar penger

Det lureste du kan gjøre er å spare opp penger, slik at du har råd til å ta noen måneder permisjon fra jobb – og reise verden rundt for å spise godt. Det finnes mange fantastiske restauranter i verden – fra Noma i København til Olmsted i New York. Ett tips for å få pengene til å vare litt lengre er å bytte på å spise på stjernerestauranter og populære nabolagsrestauranter, som ofte gir deg svært god mat for pengene. Du kan selvsagt også reise på helgeturer, istedenfor å ta en månedslang spiseferie i én sleng.

Ta opp et lite lån

Hvis du ikke klarer å vente til du har spart opp nok penger, kan det være et alternativ å ta opp et forbrukslån som du kan bruke på å oppfylle drømmen. Bare pass på at du kan betale det tilbake innen rimelig tid, slik at rentene ikke blir altfor store. Hvis du betaler reisene med kredittkort, så får du reiseforsikring inkludert – så det kan være noen kroner å spare på den måten også. Hvis du først skal ta opp en lån for å reise og spise, bør du være knallhard i prioriteringene dine – hvilke reisemål står høyest? Og hvilke restauranter er det du virkelig vil besøke? Velg de som får hjertet til å slå litt ekstra først, og kombiner gjerne med rimeligere gatemat i de byene du besøker.

Bli matblogger

Et annet alternativ er å bli matblogger, men det tar lang tid å bygge seg opp nok av en leserskare at du blir invitert til verdens beste restauranter. Dette er altså en langtidsplan for deg som virkelig elsker mat og reise. Men det er selvsagt ikke nok, du må også være god på innholdsproduksjon – å ta gode bilder som frister leserne dine, og gode tekster som inspirerer dem til å dra selv. Hvis du først får til dette kan matbloggingen fort bli en livsstil, og før du vet det så lever du drømmelivet, hvor du reiser verden over og spiser på verdens beste restauranter. Det er likevel verdt å merke seg at en del topprestauranter aldri gir ut gratis måltider, så du må nok fortsatt betale litt selv ved noen anledninger. Men det kan sikkert sponsorinntekten på bloggen dekke, hvis du er god på markedsføring.

Du bør også at det finnes mange

matbloggere på markedet fra før, så du bør finne din egen nisjé for å virkelig stå ut i mengden.

feather-magazine