Gjør en hverdag til en fest

Det er altfor mange hverdager i livet, men dagen blir det du gjør den til. Du trenger ikke å vente til helgen eller en fridag for å lage god stemning i hjemmet. Lag et bedre måltid og kle dere fint. Hvis det er sommer, kan dere ta med middagen ut, og er det kveld ute, er det bare enda mer koselig å spise ute i hagen. Bare husk stemningsfullt lys og noe som skremmer myggen.

Pynt deg til middag

I tidligere tider pleide folk i de øvre samfunnslagene å kle seg om til middagen. Nå er det ikke mange som gjør det, så sant de da ikke skal spise ute eller dra på besøk. Det er jo fullt mulig å kle seg fint også til en hverdagsmiddag, og dermed gjøre middagen festligere.

Kjøp deg et fint skjørt som du kan ta på deg etter at maten er ferdig. Du bør kanskje ikke bruke samme skjørt når du lager maten, for da kan du jo søle på det. Har du ikke tid til å bytte, bør du i hvert fall bruke et forkle utenpå skjørtet. Du finner veldig mange fine skjørt på nakd, og her er det også fine klær til barna. Lag en sommerfest på en helt vanlig ukedag, med ekstra god mat og hjemmelaget dessert. Noe mat kan også forberedes i forveien for å spare tid.

Festmåltid i hverdagen

Det er ikke alltid nødvendig å slå til med verdens mest avanserte middag for å skape hverdagsfest. Grillmat kan være en god løsning og du kan til og med bestille mat på døra, dersom du har det travelt. Bare velg noe som alle liker, og gjerne noe dere ikke spiser hver dag. Gode middagsvaner skaper samhold i familien og dere får kvalitetstid sammen. Du kan også invitere familie og venner over.

Barna setter alltid pris på å få venner på besøk og ofte er det enklere å få folk over på en hverdag. I helgene og feriene er jo mange bortreist, mens de kanskje bare sitter hjemme om kvelden en vanlig ukedag. Spre glede og bli bedre kjent med naboene gjennom å invitere dem over. Det er ikke lenge siden det var helt vanlig å ha folk over på kaffebesøk, helt uplanlagt og midt i uka. Ta tilbake denne tradisjonen og gjør hverdagen litt mer sosial og festlig.

feather-magazine